top of page
processed-c98b363e-518d-4e50-b80e-6bf086871c25_70g1Cm56.jpeg

Dit ben ik

Na mijn opleiding tot apothekersassistente heb ik na een aantal jaar de overstap naar het ziekenhuis gemaakt. Hier ben ik de opleiding tot anesthesiemedewerker op de OK gaan volgen. Fantastisch werk waaruit ik persoonlijk veel lessen heb mogen halen en nog haal, het houdt mijn voeten ook op de grond wanneer ik dreig weg te zweven in ‘wat ik niet heb’ en zorgt dat ik zie wat ik wel heb zoals bv gezondheid en keuze. Het geeft mij de inzichten om meer bewust te zijn.  

Spiritualiteit is er voor mij altijd geweest, niet zweverig of ongrijpbaar, maar een onderdeel van het leven. Spiritualiteit is eigenlijk niets anders dan het onderzoek naar bewustzijn. Bewustzijn ís dan ook altijd in ontwikkeling, dit is ook het doel en de bedoeling. Blijven ontwikkelen en blijven groeien. Dit maakt het ook gelijk het mooiste proces die je met jezelf aan kan gaan.

Tot een aantal jaar geleden was ik een ‘lopend hoofd’, los van mijn gevoel en mijn lijf (gedissocieerd). Functioneerde voor het grootste deel op oude patronen, beperkende overtuigingen en zocht vooral goedkeuring en erkenning van de buitenwereld.

Beeldender is dat mijn leven op een langspeelplaat leek die steeds vaker en langer bleef hangen op bepaalde groeven. Dit uitte zich in herhalende negatieve reacties en situaties. Gevolg was dat ik mij volledig terugtrok in mijn eigen wereld waarin ik alles in stukjes rationaliseerde met totaal gebrek aan vertrouwen in (alles) mijzelf en naar anderen. De verbinding met de mensen om mij heen en mezelf was ik kwijt.

Overleven i.p.v. leven.

De spanning en stress die daaruit voortkwamen was mijn lichaam continu in de vecht- en vluchtmodus. Mijn lichaam trok een paar jaar geleden aan de rem door middel van een darmontsteking die mij in het ziekenhuis deed belanden. Een duidelijker signaal kon ik niet krijgen. Dit was hét startsignaal om het leven anders te gaan benaderen en diep te duiken in het stuk bewustzijnsontwikkeling. Wat zat er allemaal in mijn onderbewuste opgeslagen Hoe kon ik wel weer verbinding met mijzelf krijgen. Ik moest oude patronen uit mijn hoofd loslaten  om weer verbinding met mezelf te kunnen maken.

Het is een reis geworden met een lach en een traan. Het heeft op momenten veel moed gevraagd om de diepere lagen van het (onder)bewustzijn te onderzoeken, aan te kijken, te ervaren, te accepteren en te verwerken. Door deze ervaring ben ik gegroeid en heb ik meer (innerlijke)rust, ontspanning en vertrouwen gekregen.

 

Door die periode leerde ik ook dat het leven niet alleen maar plezier en liefde is, soms is het rauw en donker, en dat is OK, ook dat mag er allemaal zijn. Deze positieve & negatieve emoties wisselen elkaar regelmatig af en geven eigenlijk vooral een indicatie waar je uitdagingen liggen (met de keuze of je er iets mee wil doen).

Ik heb verschillende methoden en technieken onderzocht, zoals meditatie, plantmedicijn, regressie, familie-opstelling e.d. In alles heb ik meegenomen wat voor mij belangrijk was voor mijn ontwikkeling.

In 2019 kwam ik met ademwerk in aanraking. Dit gaf voor mij een enorme verdieping in mijn ontwikkelingsproces.

Het intrigeerde mij zo dat ik ook andere mensen dit gun. Ik ben de opleiding tot verbonden ademcoach gaan volgen. Het is fantastisch en wonderlijk wat de adem voor een mens kan doen en wat het voor de mens kan betekenen.

 

Door wat ik heb mogen ervaren en leren en wat dit voor mij betekend heeft,

bracht het mij op het idee mijn eigen praktijk te starten.

De mogelijkheid om met jou een stuk(je) mee te mogen lopen op het pad van persoonlijke ontwikkeling.

Opweg naar een meer ontspannen leven. Om je meer in vertrouwen en in je kracht te kunnen laten staan, dat is wat ik graag voor wil doen.

 

      Namasté

bottom of page