top of page

Verbonden Ademen

We ademen gedurende de dag ongemerkt en onbewust. Pas als je écht lichamelijk ongemak gaat ervaren wordt je je meer bewust van je ademhaling. Misschien adem je oppervlakkig, onregelmatig, hou je je adem in of adem je onvolledig?

De meeste mensen krijgen, door een beperktere wijze van ademen, te  weinig zuurstof  binnen.

Dit kan vermoeidheid, stress en ziekte veroorzaken.

De ademhaling is onlosmakelijk verbonden aan het leven en aan onze emoties bijv. als we iets spannend vinden houden we onze adem in… Maar ook verdriet, woede, angst, vreugde, dankbaarheid e.a. zijn in onze ademhaling terug te vinden. Daarmee is onze ademhaling een goed graadmeter voor waar blokkades zich in het lichaam bevinden.

IMG_20190914_133340_edited_edited.jpg

     "The breath goes everywhere, and it will lead you where you need to go"
 Wim Hof

Beperkingen in ons ademhalingssysteem ontstaan wanneer we onze ademhaling inhouden om te vermijden dat we iets onaangenaams voelen. Door de adem in te houden deactiveren we onze gevoelens die daardoor onderdrukt en opgeslagen worden in ons onderbewustzijn. Door onze gevoelens onderdrukt te houden (letterlijk binnen houden) vraagt dit een enorme hoeveelheid energie en creëert zo chronische spanning in ons lichaam. We passen onze ademhaling aan om niet echt te hoeven voelen.

Door in een ademsessie de ademhaling stap voor stap te verruimen, laten we steeds meer leven toe. De gesloten gebieden worden geopend, zo krijg je de kans deze onverwerkte trauma’s en emoties uit het verleden los te laten en verwerken en maken zij plaats voor beter voelen, ruimte, rust en zelfvertrouwen.

Deze oude trauma’s worden vaak permanent opgeruimd. Het is niet langer nodig om de trauma’s te analyseren, elk thema uit het verleden uit te pluizen of om iets te repareren.
 
Wat is verbonden ademen?
De Verbonden Ademhaling (VA) is een circulaire ademtechniek die het inademen en uitademen aan elkaar verbind in een ontspannen ritme. De pauzes tussen de ademhalingen wordt weg gelaten.
De VA start in de onderbuik om daarna via het middenrif en het hart de borst te bereiken. Spanning, beperkingen en blokkades in deze gebieden kunnen dan worden opgelost. Het doel is integratie van onderdrukte emoties waardoor pijn losgelaten wordt. De adem doet het werk!

Tijdens Verbonden Ademen wordt gebruik gemaakt van o.a. drukpunten en beweging. Ook de stem kan worden ingezet dmv een 'aaaah' klank. De klank trilt als het ware door de lagen heen en doorbreekt in jou aanwezige blokkades, veelal ontstaan in je vroegste jeugd.
Tijdens de ademsessie kunnen de verschillende dingen ervaren worden als  visuele beelden, emotionele release of lichamelijke sensaties als bijv tintelingen in handen.
 
Wanneer kan je Verbonden Ademen inzetten?
Een optimale ademhaling werkt herstellend op zowel fysiek, emotioneel  en mentaal niveau en kan ingezet worden bij klachten als :
Stress/ Burnout
Spanning
Vermoeidheid
Angst om voluit te leven
Negatieve overtuigingen
Opgeslagen en niet verwerkte emoties
Opgekropte boosheid voelen
Traumaverwerking
Hyperventilatie, astma, bronchitis.
Slaap- en concentratieproblemen
Gevoel dat er een blokkade in het leven is
Rusteloos zijn e.a.
 
 Wat levert het je op? 
Diepe ontspanning
Stress, spanning en bezorgdheid nemen af
Meer energie
Betere nachtrust
Beter intuïtie
Een meer bewuste en blijvend betere ademhaling 
 
Onderzoek toont ook aan dat 70% van de gifstoffen die je elke dag opneemt door je ademhaling uit je lichaam verwijderd kan worden. Daarnaast, een diepe volle ademhaling masseert de inwendige organen en buikspieren.

Doordat Adem, Aandacht en Intentie samenkomen, kan transformatie plaatsvinden. Dit creëert ruimte en ontspanning in jouw lichaam en leven. Het vraagt moed, vertrouwen en doorzettingsvermogen om door te ademen in alles wat naar de oppervlakte komt.


Heb je nog vragen of wil je een ademsessie ervaren?
Neem dan contact op via info@beterdoorhelen.nl, telefonisch of  Whatsapp.

bottom of page